ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

REALITNÍ TRH - AKTUÁLNĚ 2021

Publikováno: 25.2.2021

Již rok prožíváme zkušenost, se kterou jsme se v minulosti a historii ještě nesetkali. Koronavirová pandemie a veškerá opatření s ní související převrátila naše životy radikálně. 
Zatím jen těžko predikovat, jaké bude mít dopady tato situace, ale již nyní víme, že způsobí recesi ekonomiky nejen ve světě, ale i u nás v ČR. V případě, že jste plánovali, prodat svou nemovistost, doporučujeme provést to již nyní a co možná nejrychleji. Dostáváme se do období, kdy můžete nemovitost prodat za velmi výhodnou cenu.

Zároveň si musíme uvědomit, že ekonomika byla před příchodem koronaviru v dobré kondici. Lidé měli našetřené peníze, které se teď v krizi snaží bezpečně investovat – a nemovitosti jsou ideální řešení. Z dlouhodobého horizontu jde vždy o výnosnou investici. V krizi hrozí inflace, vláda vynaložila rekordní sumy na podporu ekonomiky a firem. A peníze uložené v nemovitostech jsou před inflací chráněny vždy lépe než na spořícím nebo termínovaném účtu.  A taky jsou velmi nízké úrokové sazby (v roce 2020 i pod 2 %). Díky tomu byl rok 2020 rekordní, co do počtu udělených úvěrů na bydlení. Jen za prvních 11 měsíců si úvěry dosáhly celkového objemu 224,5 miliardy korun. ​

Naše doporučení v současné době je jediné: pokud zvažujete prodej, prodejte. Nic tím ,,nezkazíte,,, protože ceny v dohledné době už vyšší nebudou. 

Jitka Slováčková, EURO REALITY ZLÍN

Hledáme nemovitosti ve Zlíně a okolí

Zdarma oceníme Vaši nemovitost k prodeji

Odměna za tip nemovitosti na prodej nebo pronájem

Nabízíme kompletní profesionální realitní služby